pagina 8 speciale activiteiten 2 ouder-kindyoga

 

 

Ouder-Kind Yogaworkshops,

samen met je kind       even alleen aandacht      voor elkaar

 

 

informeer naar de eerst volgende datum

 

Tijd en aandacht voor elkaar. Werk, school, hobby’s, sociale media, computer, sport en tv staan een speelse en levendige omgang van ouders en kinderen soms in de weg en ook de onderlinge communicatie kan onder druk komen te staan.
Ouder- kind yoga verbetert de kwaliteit van de relatie ouder - kind. Een uur lang richten ouder en kind zich geestelijk en lichamelijk intensief alleen op elkaar. De ouder kan zich even kind voelen. Het kind voelt zich herkend. Wat de onderlinge relatie inhoudt wordt bewust beleefd.
Samen aan het werk. Yoga -oefeningen waarin liefdevolle aanraking centraal staat, zang, dans, spelvormen, visualiseringen en gezamenlijke ontspanning onderstrepen onderling vertrouwen en verbinding. Het is heerlijk om met je kind te ontspannen en zelf weer even kind te zijn en vooral samen plezier te hebben.
Plezier staat voorop. Steeds werkt één ouder met één kind. Er is even alleen plezier tussen deze twee mensen die zo ontzettend belangrijk voor elkaar zijn. Er is geen competitie met de andere ouder of broertjes en zusjes.
Ouders én grootouders. Ouder- kind yoga is er niet alleen voor vaders en moeders met kind maar ook oma's en opa’s kunnen deelnemen met een kleinkind. Steeds is er op elk kind één volwassene die met hem/haar de relatie wil verdiepen.

 

De oefeningen kan men ook samen  thuis  herhalen.

 

 

 

 

" We zijn zondag naar de Yoga geweest mijn moeder en ik. En daar ga ik een stukje over vertellen. Eerst zijn we gaan opwarmen daarna zijn we ons zelf gaan masseren met de hand en daarna kregen we tennisballen. Ik dacht: wat moeten we nou met tennisballen? Toen zei de man dat de kinderen op hun buik moesten gaan liggen. Dus alle kinderen gingen liggen en toen moesten de moeder of vader met de tennisballen over de rug rollen.  Aan het begin vond ik het kriebelen maar later werd je er steeds rustiger van.  Toen moesten we de tennisballen weer inleveren. Toen ging de man een verhaal vertellen met allerlei dieren die in de jungle leefden en al die dieren moest je nadoen. Sommige waren grappig en sommige waren moeilijk en sommige makkelijk. De moeilijkste was de duif vond ik. Toen het verhaal afgelopen was mochten we op een kussen gaan liggen en dan moesten we ons helemaal ontspannen met mooie muziek op de achtergrond en na een minuut of vijf was de muziek afgelopen. Toen leek het net of je naar bed ging zo stil was het. Toen zette de man een kaarsje voor je mat en  je mocht slapen maar deed niemand. Toen de tijd om was mochten we weer gaan zitten toen had de man het mooi afgerond. Met een mooi einde. EINDE"

Tom Cornelissen, Goes

 

 

Deze workshop ouder-kind yoga is bijzonder geschikt voor familiefeestjes/ verjaardagsfeesten en wordt ook gegeven in de open lucht.

 

Schrijf  in voor de volgende  Ouder-Kind Yogaworkshop:

 

jaapeekhout@planet.nl                                   06 13 186 222  of  06 29 110 392

 

 

4   terug naar hoofdpagina 3